Prožili jsme...


Na návštěvě v domově seniorů

28.04.2022

Jarní dárky do domova seniorů

29.03.2022

Během měsíce března paní učitelky s dětmi vyráběly jarní zápichy jako dárky pro seniory do domova. Zápichy jsou vyrobeny z různých materiálů např. filcu, papíru a nebo vatových tyčinek. Všechny zápichy jsme odnesli do informačního centra.

Tvořivé odpoledne s ježky

13.11.2019

V úterý 15.10.2019 od 15 hodin jsme se sešli ve třídě květinek v MŠ Kamarád na ulici Frenštátské. Měli jsme za úkol vyrobit „ JEŽKA“. Možnosti byly tři -Ježek z brambor za použití párátek - Ježek dřevěný – zatloukání hřebíků kladivem do připraveného dřeva ( Dřevo připravil a nařezal pan František Hanzlík, za což mu velice děkujeme) - Ježek z balzy a skládaného papíru – vyřezávání lupínkovou pilkou, smirkování, vrtání aku-vrtačkou, skládání papíru. Na tvořivé akci pracovali rodiče se svými dětmi. Akce se zúčastnilo 15 rodičů s dětmi, každý měl možnost odnést si zážitek z práce se svým dítkem a dané výrobky. Využívali jsme nářadí, které jsme získali díky projektu Místní akční plán ORP Kopřivnice „ Technické školky“. Díky tomuto projektu se můžeme rozvíjet v polytechnických dovednostech. Rodiče i děti si vyzkouší svoji manuální zručnost, tvořivost i fantazii. Děti práce s pilkou velice baví, měly také možnost vyzkoušet si manipulaci s aku-vrtačkou, pracovat s smirkovou houbičkou, zatloukat hřebíčky kladívkem. Těšíme se na další tvořivou akci, která je naplánovaná na 12.12 od 15 hodin v rámci „vánoční besídky“. Všem zúčastněným děkujeme za spolupráci.

Zavírání zahrady s podzimní vílou

11.11.2019

Dne 6.11.2019 se na naší školní zahradě konala akce Zavírání zahrady. Děti a rodiče pomohli PODZIMNÍM VÍLÁM splnit náročné úkoly. A to i ten nejdůležitější - shrabat a odnést plné vaky listí do přistaveného kontejneru. Děti tímto uložily zahradu k podzimnímu spánku a na pěkně zelenou trávu se mohou těšit opět na jaře. Všem rodičům a prarodičům, kteří se akce zúčastnili mockrát děkujeme - nejen za pomoc, ale také za vytvoření velmi příjemné atmosféry.

Jedeme do džungle

07.07.2016

Huráá!!! Jedeme do džungle! S tímto tématem se konala letošní "Noc ve školce". A opravdu jsme do ní jeli. Nastoupili jsme do autobusu směr Hukvaldy, který pro nás na malou chvíli představoval džungli. Tam jsme se podívali na daňky a hrou si získali mapu "naší" džungle a ulovili si divočáka. Pak jsme se vydali zpět do školky. Jaké překvapení, když jsme v divočákovi objevili buřty, které byly po opékání opravdu výborné. A protože v džungli najdeme spousty zvířat, vyzkoušeli jsme si jaké to je být na chvíli žirafou a sbírat na stromech potravu; slonem a přenášet chobotem vodu; hrochem a hledat v kalné vodě kamaráda. Vyzkoušet si jaké to je být ale také tím, kdo musí všem nástrahám v džungli odolávat. Dávat pozor na krokodýly a nespadnout do vody. Po všech našich zkouškách jsme usedli k bubnům a přivolali krále zvířat - lva. Ten opravdu přišel. Chvíli si s námi povídal a my mu pak řekli básničku, kterou jsem se v jedné etapě museli naučit. Po jeho odchodu jsme měli prostor si nakreslit na tričko motiv nějakého zvířátka. Takového, jakého jsme chtěli. Jimi jsme ráno vítali rodiče na snídani. Ale co se událo ještě večer? Zpívali jsem a tancovali u klavíru s tatínkem Katušky. Jůůů, to bylo veselo. A takto jsme zakončili poslední školkový rok, příště už se sejdeme všichni ve školních lavicích. Fotky si můžete prohlédnout v sekci galerie.

Velikonoce u Hříbků

02.04.2015

Velikonoční tvoření Hříbků Velikonoce se kvapem blíží, a proto je potřeba se na ně řádně připravit. Uspořádali jsme tedy ve třídě Hříbečků Velikonoční tvoření s rodiči. Zkoušeli jsme různé techniky barvení vajíček: od rozfoukávání barevných tuší, zapouštění do klovatiny či lepení papírových kytiček až po výrobu šneků z vajíček a roliček od toaletního papíru. Netvořili jsme pouze kraslice všeho druhu, ale také si děti vyrobily květináče, které následně naplnily hlínou a zasadily do nich semínka (viz.galerie foto). Celé tvoření proběhlo v úsměvné náladě a nevyvedl nás z míry ani výpadek proudu. Děkujeme všem zúčastněným a doufáme, že na příští tvoření, či jiné neméně zábavné akci se setkáme v podobně hojném počtu. Veselé Velikonoce přejí Hříbečci.

Zpívání v Sedlnicích

30.03.2015

Dne 28.3. se děti z naší mateřské školy zúčastnily pěvekcé soutěže Sedlnická sněženka. Z MŠ na Švermově ulici se za klavírního doprovodu p.uč.Škodové umístiily děti: Anička Bajerová ve zlatém pásmu, Markétka Klišová, Eliška Ondrejková a Rozálie Veselá ve stříbrním pásmu a Marianna Gabzdylová v bronzovém pásmu. Anežka Ermisová z MŠ na Frenštátské ulici se za klavírního doprovodu p.uč.Růžové umístila ve zlatém pásmu. Učitelům a dětem za jejich krásná umístění blahopřejeme.

Besídka u Hříbečků

19.12.2014

Besídka ve třídě Hříbků Vánoce jsou jedny z nejkrásnějších svátků v roce. Na rozdíl od maminek a tatínků si je děti užívají ze všech nejvíce.Rodiče totiž doma uklízí, pečou cukroví a připravují vše pro to, aby svým ratolestem připravili ty nejkrásnější chvíle u stromečku. Rozhodli jsme se na chvíli zapomenout na předvánoční shon a s dětmi jsme pro rodiče připravili besídku. Pásmo básniček a písní nás provedlo vánočními svátky - od návštěvy Mikuláše a čertů po příchod Ježíška. Účast byla velká - maminky, tatínkové, sourozenci, babičky a dědečkové. Všichni se přišli podívat a poslechnout si, co děti s paní učitelkou a panem učitelem pro ně nacvičili. Po skončení besídky se pozornost dítek přesunula ke stolu s cukrovím. Také se přidaly ke zpěvu koled, kdy jako doprovod hrál nejen pan učitel na kytaru, ale dokonce i jeden z tatínků na flétnu.  Atmosféra byla velice příjemná, uvolněná (jednoduše sváteční jak má být) a všichni jsme si společné chvíle užili. Děkujeme všem za velmi hojnou účast a příjemně strávený společný čas. Veselé Vánoce přejí Hříbečci.

1.DRAKIÁDA HŘÍBEČKŮ

07.11.2014

Dlouho očekávaná drakiáda, na kterou se všichni velmi těšili, proběhla dne 6.11.2014 v odpoledních hodinách. Ačkoliv celý týden velmi silně foukalo a počasí na pouštění draků bylo takřka ideální, ve čtvrtek nás počasí zklamalo a vál pouze mírný vánek. Společně jsme se vydali směrem na Prchalov, kde jsme se pustili do vypouštění draků. Děti soutěžily ve 3. disciplínách: 1. Nejvytrvalejší letec 2. Nejlépe vypadající doma vyrobený drak a 3. Nejlepší vozembouch. Vzhledem k tomu že nám počasí nepřálo, viděli jsme spoustu vozembouchů, ale ani to děti neodradilo a běhaly a zkoušely své dráčky dostat do vzduchu. Maminky i tatínkové jim v tom statečně pomáhali a některým z nich se dařilo. Pro všechny byl přichystán teplý čaj a pro děti nakonec diplomy a sladká odměna. Na závěr děti běžely slalomovou dráhu a pomyslné kužely nám pomohli vytvořit rodiče, sourozenci a babičky dětí, za což jim moc děkujeme. Tento ročník byl první a pevně doufáme, že nebyl poslední. Děkujeme všem zúčastněným za příjemně strávené odpoledne.

Tvoření PODZIMNÍČKŮ

12.10.2014

Dne 30.9.2014 se třída Hříbků proměnila na výtvarný ateliér a dílnu pro děti a jejich maminky, tatínky, babičky... Pro děti a jejich doprovod bylo nachystáno tvoření Podzimníčků z různých materiálů: brambory, jablka, kukuřice, skořápky z ořechů, kaštany, žaludy a jiné. Akce se konala v prostorách třídy i na terase, kde nám svítilo slunce. Rodiče společně se svými dětmi vytvořili příjemnou atmosféru, plnou smíchu a radosti. Jsme rádi, že se maminky, tatínkové a babičky sešli v hojném počtu a doufáme, že na další akci pořádané naší třídou tomu tak bude znovu. Za třídu hříbků děkují R. Petřeková a J. Fajmon.