Na návštěvě v domově seniorů

NA NÁVŠTĚVĚ V DOMĚ SENIORŮ

Irena Vévodová, Bc. Dita Pikulíková, Zuzana Vyvialová – MŠ Kamarád

 

            Na to, jak to bylo, když byly babičky ještě malé holčičky a dědečkové malí kluci, si mohli 12.4.2022 zavzpomínat v příborském Domově seniorů. Děti z MŠ Kamarád – Švermovy, ze třídy Mravenečků tam zazpívaly a zatancovaly Kalamajku a ukázaly, jak se hraje „na dospěláky“. Třeba na hospodyňky, pradlenky, švadlenky, zedníky nebo kováře. Jak teplé slunce na jaře vytahuje ven trávu a květiny, jak nás maminky učí chodit nebo běžet k tátovi, babičce i dědovi.

            V závěru vystoupení předaly děti klientům Domova papírovou kytičku, sladký velikonoční perníček a popřály krásné jaro. Seniorky a senioři byli velmi vděčné obecenstvo. Bylo dojemné pozorovat, s jakým zájmem vystoupení sledovali a drželi dětem palce, aby se vše podařilo. Na rozloučenou si společně s dětmi zazpívali písničky svého dětství – Travička zelená, Holka modrooká a Prší, prší. Odměnou dětem byl upřímný potlesk a vlastnoručně vyrobený dřevěný ptáček – zápich do květináče.

 

            V domově seniorů vystupovaly děti naposled před třemi lety. Tímto jsme po covidové odmlce s radostí obnovili tradici setkávání dětí a seniorů. Příště nás čeká společné sportovní klání, kde vítězem budou všichni zúčastnění a na to se už dnes těšíme.

            Dárečky – „Veselý jarní zápich“, připravily děti všech příborských Mateřských a Základních škol na výzvu paní Radky Rojíčkové, která ví, že je potřeba myslet na druhé. Veselým zápichem byli obdarováni senioři, kteří využívají služeb Domova Příbor, Domova Kateřinice, Diakonie ČCE v Příboře a okolí, pacienti LDN Kopřivnice a Léčebně rehabilitačního pracoviště Vítkov. Děkujeme za spolupráci.

28.04.2022 Kategorie: Prožili jsme...