Indianská noc

Již podruhé se oddělení Berušek odvážilo přespávat ve školce. A že to bylo dlouhé odpoledne a večer jsme zjistili všichni svou únavou. Někteří se nemohli dočkat a přišli ještě před daným začátkem, a tak nás s otevřenou náručí čekalo na ostatní trochu více. Počasí nás trochu potrápilo a museli jsme nějakou chviličku čekat než se umoudří, abychom si mohli udělat oheň a opéct si vydatnou krmi - špekáčky, které všem chutnaly. A potom? Pak už to vše začalo...

Vyzdobili jsme si čelenky, udělali totem a vydali se na území Apačů, abychom získali tajnou zprávu, která nás provedla celým večerem. Nebylo to ale jednoduché, jelikož "Apači" byli rychlí. Zprávu jsme však vyzískali a z ní se dozvěděli, co se bude dít. Cesta k tomu stát se indiánem nebyla lehká. Museli jsme prokázat svou obratnost, znalost a vnímavost. Statečnost a odvážnost nás však hnala dopředu, my to všechno zvládli a za každou zkoušku jsme obdrželi jedno z per do čelenky. Abychom se ale stali správnými indiány, kteří se umí dorozumět s kmenem na druhé straně, společně jsme si zabubnovali, zatančili tanec indiánů a nakonec se vydali na poslední zkoušku. Tím byla zkouška odvahy. Při ní museli budoucí indiáni přinést indiánkám zprávu, která je přijala mezi ně. Cesta byla plná překážek :-) , nicméně  všichni došli. Na zakončení jsme si zazpívali, rozloučili se a jako správní indiáni si šli po tak náročném dni odpočinout.

Ráno už jsme se nemohli dočkat vydatné snídaně spolu s rodiči. Byla opravdu výborná. Popovídali jsme si, poseděli, zasmáli se a vytvořili tak krásné společenství s rodiči a dětmi.

Tímto ukončením školního roku moc děkujeme paní kuchařce a školnici za úžasnou snídani a pomoc při opékání, dětem za jejich opravdovost s jakou do toho šli, úsměv na tváři a zážitky, o kterých vyprávěli ještě další dny a rodičům za krásné chvilky nejen u snídaně, ale v celém školním roce.

27.06.2014 Kategorie: Prožili jsme...